De e-sigaret voor iedereen

  De e-sigaret voor iedereen

  Rookt u en heeft u al jaren het voornemen om hiermee te stoppen? Heeft u al meerdere pogingen ondernomen om te stoppen met roken maar zonder succes? Dan is de e-sigaret misschien wel wat voor u. Op het moment dat u overstapt op het roken van de e-sigaret in plaats van de gewone sigaret, dan zult u van een aantal voordelen genieten. Tegenwoordig wordt er wel een gesproken van ‘de terreur van de niet-roker’. Waar het vroeger nog overal mogelijk was om een sigaret op te steken, is het tegenwoordig niet meer mogelijk om te roken. Het was natuurlijk jaren zo dat het heel normaal was om in een café een sigaret op te steken. In vervlogen tijden, zoals de jaren tachtig, was het zelfs beleefd om met feesten of partijen een glas met sigaretten op de tafel te zetten van verschillende merken. Er werd gerookt en gedronken alsof het een lieve lust was. Ook zien we in oude series en films deze gewoonte nog terugkomen. De reden dat er toen geen verbod op stond, had ook alles te maken met het feit dat mensen zich niet bewust waren van de schadelijke stoffen die in een sigaret zitten en dat deze stoffen iemand ernstig ziek kunnen maken. De tabaksindustrie van toen maakte zelfs reclame voor het roken van een sigaret, iets wat we ons niet meer voor kunnen stellen. Het roken van een e-sigaret lijkt in vele opzichten op het roken van normale tabak, maar u krijgt juist die schadelijke stoffen niet binnen. Daarom stappen steeds meer mensen over op het roken van de e-sigaret en dat vinden wij een zeer goede zaak. Van roken worden we niet beter, alleen maar arm en ongezond. De nadelen van roken op een rijtje:

  • roken is dodelijk en brengt andere schade aan
  • roken zorgt voor een slechte conditie
  • roken zorgt voor een slechte huid
  • kans op hart- en vaatziekte neemt toe
  • roken veroorzaakt longkanker

  De e-sigaret: het alternatief

  Als u deze nadelen van roken zo leest, dan moet u haast wel bij zichzelf denken; het wordt tijd om te stoppen. Wij geloven best wel dat deze gedachte al een aantal keren de revue heeft gepasseerd, maar hoe vaak en met het gewenste resultaat? Wat wij veel horen is dat mensen wel willen stoppen met roken, maar dat het ze simpelweg niet lukt, omdat ze na verloop van tijd gewoon weer een pakje sigaretten kopen. De e-sigaret is een goed alternatief voor roken. Het voordeel van de e-sigaret is dat u de gewoonte en de handeling van het roken niet hoeft op te geven. U kunt echter wel stoppen met het inhaleren van al die verschrikkelijk schadelijke stoffen. Het is niet zonder reden dat veel mensen overstappen op het roken van e-sigaret in plaats van de gewone sigaret waar we ziek van worden. In gewone tabak zit een verslavende stof die nicotine heet. Deze verslavende stof zorgt er voor dat u ondanks het slechte gevoel dat de sigaretten u geven, toch naar een nieuwe sigaret verlangd. Wanneer u stopt met roken zullen de eerste ontwenningsverschijnselen dan ook fysiek zijn. U kunt bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen of last van andere zaken zoals een zeer onrustig gevoel en zweetaanvallen. Door het overstappen op een e-sigaret kunt u blijven roken en zelf bepalen hoeveel nicotine u binnen krijgt. U kunt onze sigaretten namelijk krijgen met nicotine. Maar het voordeel van de e-sigaret is dat u de hoeveelheid nicotine zelf kunt doseren. Dat betekent dat u voor de liquids in de e-sigaret kiest die meer of minder nicotine bevatten. Door het langzaam afbouwen van het gebruik van nicotine, krijgt u op een bepaald moment helemaal geen verslavende stoffen meer binnen en dat zal het makkelijk maken om in elk geval de gewone sigaret te laten liggen. Stap dus over op dampen en stop met roken want het is niet gezond voor uw lichaam en dampen is net zo lekker!

  Dampen is zo veel beter

  Dampen van de liquids van de e-sigaret is dus vele malen beter dan het roken van een gewone sigaret. In een gewone sigaret zitten meer dan vijfhonderd schadelijke stoffen. Dat betekent dat u iedere keer dat u een gewone sigaret opsteekt, al deze stoffen zich in uw lichaam opslaan. U voelt zich daar niet goed door en uw lichaam moet ongelofelijk hard werken om te blijven functioneren. Mensen die veel roken zien er vaak grauw uit en hebben een slechte conditie. Na een tijdje ontwikkelt iedereen die rookt een hoestje dat niet meer weggaat, mits men stopt met roken en overgaat op het dampen van de e-sigaret. De waterdamp die u uitrookt is niemand tot last. Daarnaast is het zo dat roken van de elektrische sigaret op den duur veel goedkoper is. Sigaretten worden namelijk steeds duurder. In sommige landen betaalt men voor een pakje sigaretten wel twaalf euro. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld en dat kunnen de meeste mensen helemaal niet betalen. In Nederland kost een pakje sigaretten ongeveer zes euro en dat bedrag zal de komende jaren wel hoger komen te liggen. U kunt een dampkit kopen voor een veel betere prijs en de liquids waarmee u de sigaret aan moet vullen zijn veel goedkoper dan de sigaretten die u rookt van een normaal merk. Goedkoper, gezonder en lekkerder. Dat zijn de drie samenvattende voordelen van het dampen van elektrische sigaretten. Stap over en geniet van de voordelen van het dampen. U zult blij zijn met deze keuze!