Encaustic painting: wat is het eigenlijk?

  Encaustic painting: wat is het eigenlijk?

  Wat is encaustic painting? Mensen vragen dit vaak af als ze dit horen. Encaustic painting is namelijk een vorm van schilderen dat men niet zo vaak hoort. Het is namelijk creatief bezig zijn met bijenwas. Encaustic painting is een vorm van schilderen waarbij je even moet weten hoe het moet. Dit komt door het feit dat je een bepaalde techniek moet toepassen. Encaustic painting is een vorm van schilderen dat al heel lang bestaat. Het ontstond al bij de Grieken. Hier vonden ze encaustic painting al uit en probeerden ze het op verschillende manieren. In de tijd van de Grieken waren er namelijk nog maar weinig manieren om te verven en om dingen te maken. Dus ze moesten wel creatief zijn met de materialen die ze al hadden. Bijen waren beesten die toen natuurlijk ook al bestonden. Honingbijen maken namelijk een huis van was. Dit is een plakkerige substantie dat bestaat uit stuifmeel en honing. De combinatie van deze twee elementen zorgen voor de was. Als u encaustic painting gaat uitproberen dan maakt u gebruik van deze substantie. Een ander woord dat voor bijenwas ook wel gebruikt wordt is ceratiet. Het is een vettige substantie die smelt rond een graad of 65 Celsius. Daardoor is het erg makkelijk te gebruiken voor bijvoorbeeld schilderen. Voor encaustic painting kun je namelijk de was eenvoudig smelten waardoor het vloeibaar wordt. Dan kan je het uitsmeren op de plekken waar je het wilt hebben. Vroeger gebruikte men lepels om de was mee te smelten. Dit was natuurlijk een erg langzame manier waardoor het wel erg lang duurde om encaustic painting uit te voeren. Wat wel een voordeel was aan het gebruik van bijenwas, was dat het smeltpunt van de was erg laag lag. Zo konden ze de lepels makkelijk gebruiken. Anders liepen ze misschien de kans dat de lepel ook ging smelten. Dat was erg nadelig. Met encaustic painting zijn veel schilderwerken gemaakt in het verleden. Een aantal kunstenaars wilt het weer oppakken en het populair maken onder de mensen. Bij het bedrijf By Wemke kunt u terecht voor alle vragen over encaustic painting. Dit bedrijf is er voor gemaakt om u te helpen bij encaustic painting. Ze verkopen allerlei producten die te maken hebben met encaustic painting. U kunt bijvoorbeeld op deze site was-blokjes kopen in verschillende kleuren. U hoeft zo zelf de kleuren niet er bij te voegen zoals de Grieken dat deden, maar u kunt de was-blokjes direct gebruiken. U kunt alle materialen voor encaustic painting vinden op deze site. Dus als u dit graag zelf wilt ondernemen dan bent u bij By Wemke aan het juiste adres. U kunt op de website een account aanmaken en hiermee kunt u producten bestellen. Op de website kunt u makkelijk alle materialen vinden. Ook vindt u de benodigdheden als u zelf gaat beginnen met encaustic painting. Houd dus de site goed in de gaten want hier gebeurt alles wat betreft deze soort kunst.

  Encaustic painting: doe het zelf!

  Als u besloten heeft zelf bezig te gaan met deze kunstvorm dan kunt u dus het beste naar de site gaan van By Wemke. Op deze site vindt u dus alle materialen die u nodig heeft om te beginnen met deze vorm van schilderen. De materialen die u als basis nodig heeft om te beginnen zijn de volgende:

  • Was-blokjes
  • Gecoat papier
  • Shildersijzer

  De was-blokjes zijn natuurlijk bedoeld voor het kleuren van uw kunstwerk. Vaak zijn er ook aanbiedingen waardoor u minder voor de was-blokjes hoeft te betalen en u goedkoper uw eigen schilderij kunt maken. Speciaal voor beginners heeft By Wemke starterspakketten bedacht. Deze pakketten bevatten alle materialen die u als beginner nodig heeft. Ook kunt u deze pakketten als cadeauvorm aanschaffen. U kunt het dan als cadeau aan een vriend of vriendin geven.

  Als u meer informatie wilt over deze kunstvorm dan kunt u altijd contact opnemen met By Wemke. Als u naar de website gaat dan vindt u de contactgegevens en kunt u al uw vragen stellen aan By Wemke. U kunt op de website ook een agenda vinden. Hier kunt u de verschillende evenementen vinden die door By Wemke georganiseerd worden. Hier kunt u bijvoorbeeld aan medekunstenaars vragen wat hun tactieken zijn en wat hun methodes zijn. Zo leert iedereen wat van elkaar en dat is natuurlijk een extra bonus bij deze hobby. Ook kunt u op de website dus alle producten bestellen die u nodig heeft. Ook kunt u een werkwijze vinden waarmee u aan de slag kunt. Zo weet u dat u het goed doet.

  Creatief bezig zijn als therapie

  Sommige mensen onderschatten het nut van creatief bezig zijn. Schilderen is bijvoorbeeld een erg rustgevende bezigheid. Als hobby is het ook nog eens leuk. Je maakt dingen waar je trots op kunt zijn. Als u zelfs met een encaustic kunstvorm bezig gaat dan bent u ook nog een beetje op een technische manier bezig. Dit zorgt ervoor dat u een gevoel van voldoening krijgt als u een schilderij heeft gemaakt. Dit heeft als voordeel dat u soms de laptop en de telefoon even weglegt en iets anders gaat doen. Dit is beter voor de hersenen maar het is ook goed voor uw gemoedstoestand. Het is dus een soort therapie. By Wemke ziet het ook als een soort spirituele bezigheid. Speciaal voor mensen die soms erg aan het stressen zijn is dit de ideale oplossing.