Gezond ontbijt: goede start

  Gezond ontbijt: goede start

  Een goede start van de dag, begint met een gezond ontbijt. Veel mensen slaan het ontbijt over. Deze mensen zeggen dat ze in de ochtend geen honger hebben en wachten tot het moment dat ze wel honger hebben voor ze voor het eerst iets gaan eten. Toch is een gezond ontbijt erg belangrijk, sterker nog; een gezond ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ga naar gezondheidweetjes.nl als u meer wilt weten over manieren om gezond en fit te blijven. Hier vindt u alles over afvallen, sporten en goede voeding. De laatste jaren zijn steeds meer mensen zich bewust van het feit dat ze maar één lichaam hebben en dat hoe er met dat lichaam wordt omgegaan, invloed heeft op bijna alles. Hoe u functioneert, hoe u zich voelt en hoe u nadenkt; houdt allemaal verband met hoe gezond hoe bent. Veel mensen zijn zich niet erg bewust van wat ze eten en dat maakt dat ze soms best wel veel ongezonde dingen eten die hun lichaam niets goed doet. Groente en fruit bevatten van nature enzymen die ervoor zorgen dat de voedingsstoffen in een gezond ontbijt het lichaam ook voeden. Een aantal zaken die belangrijk zijn als u zich graag gezond en fit wilt voelen, zijn voldoende beweging, gezond gewicht en een gezond ontbijt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die zich bewust zijn van hun lichaam, gemiddeld vier tot zes jaar langer leven. Natuurlijk is ‘je goed voelen’ niet alleen een lichamelijke kwestie. ‘Je goed voelen’ heeft namelijk ook alles te maken met de manier waarop u over de dingen nadenkt. Hoe positief u naar het leven kijkt en hoe u met problemen omgaat die op uw pad komen. Toch is iemand die gezond is beter bestand tegen tegenvallers en teleurstellingen dan iemand die ongezond is en daardoor kwetsbaarder. Mensen die hun dag niet goed beginnen door bijvoorbeeld een gezond ontbijt over te slaan of alleen een kop koffie te drinken, hebben vaak niet in de gaten hoe verstrekkend de gevolgen zijn van het overslaan van een gezond ontbijt. Een regel die gesteld kan worden is natuurlijk: ‘geniet met mate.’ Plezier hebben met vrienden en af en toe een goed glas wijn is heerlijk maar iedere dag drinken schaadt de gezondheid en dat is nergens goed voor. Bij gezondheidweetjes.nl hebben we een aantal belangrijke tips voor u op een rijtje gezet. Hieronder volgen een aantal van deze tips:

  • iedere dag een gezond ontbijt
  • minstens een half uur bewegen per dag
  • lees, leer en daag uzelf uit
  • neem de trap in plaats van de fiets
  • laat u inspireren en varieer met voeding

  Een gezond ontbijt maakt u zelf

  Wat is een gezond ontbijt? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, want een gezond ontbijt is zo gemaakt. Een van de dingen die goed zijn om in de ochtend mee te beginnen zijn groentesappen. Deze sappen kunnen bestaan uit verschillende dingen zoals appel, selderij, spinazie of boerenkool. Natuurlijk kunt u ook sappen maken met wortel en gember. Ook een gezond ontbijt is biologische yoghurt met vers fruit en granola. Wat wij bij gezondheidweetjes altijd aanraden is om deze verschillende mogelijkheden zoveel mogelijk af te wisselen. Op die manier krijgt u iedere dag andere gezonde voedingstoffen binnen die uw lichaam goed zullen doen en ervoor zorgen dat u zich goed en gezond voelt. Granola is een graanproduct dat u zelf kan maken. Er is veel te doen om graanproducten als gezond ontbijt en natuurlijk woedt er al jaren een discussie over de beruchte koolhydraten die ons zouden schaden. Bij gezondheidweetjes geloven wij niet in het volledig schappen van voedingstoffen uit uw eetpatroon, maar wij geloven wel dat u met bepaalde producten zuinig mag zijn. Met deze producten bedoelen wij met name suikers en onverzadigde vetten. Suikers worden eigenlijk direct omgezet in vetten als u ze niet nodig heeft. Een gezond ontbijt bestaat dan ook niet uit te veel suikers maar juist uit eiwitten en gezonde vezelrijke producten die goed door het lichaam verwerkt kunnen worden.

  Bewegen en sporten

  Bewegen en sporten. Dat is iets wat in een leven heel belangrijk is. Mensen die een kantoorbaan hebben en gedurende de hele dag veel uren achter een bureau zitten, zullen het prettig vinden om af en toe even een wandeling te maken zodat ze hun benen kunnen strekken. Veel kantoren bieden tegenwoordig de mogelijkheid om tussen de bedrijven door even flink te sporten. Sporten zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen concentreren. Gezond eten draagt daar trouwens ook aan bij. Hoe gezonder iemand is, hoe rustiger en hoe meer geconcentreerd hij aan de slag gaat. Het is dan ook als bedrijf geen slechte investering om het personeel bijvoorbeeld een lidmaatschap op een sportschool aan te bieden, want daardoor zullen zij betere werknemers worden. Gezonde mensen hebben meer succes en zijn gelukkiger. Een goede gezondheid nastreven is dan ook iets wat wij bij gezondheidsweetjes aanraden. Niet morgen maar vandaag zult u beginnen met uw nieuwe levensstijl want het leven begint niet morgen pas, u zit er midden in. Kijk voor meer tips en informatie op onze website en leer alles over gezondheid en de weg naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Wij zullen altijd nieuwe en interessante artikelen op onze website zetten. Over gezond leven valt altijd wel weer iets nieuws te leren.