Kies eens Indiaas eten

  Kies eens Indiaas eten

  • Geplaatst op: 28 februari 2015 in Nieuws

  Iedereen vindt het fijn om af en toe eens uit eten te gaan. Lekker eens een keertje niet zelf te hoeven koken, maar bediend te worden en de heerlijkste maaltijden voorgeschoteld te krijgen. Vaak kiezen we in Nederland als we uit gaan voor een Italiaans restaurant of voor de Franse keuken. Ook Chinese restaurants zijn bij velen nog in trek. Maar hebt u wel eens gekozen voor Indiaas eten? Veel mensen kiezen eigenlijk nooit voor Indiaas eten als zij uit gaan en over het algemeen heeft dit te maken met een grote onbekendheid van de gerechten die er te krijgen zijn. Dit is zonde, dergelijke restaurants hebben namelijk heel veel te bieden. Kiest u voor Indiaas eten, dan kiest u eens voor echt iets heel anders. In de Indiase keuken wordt er immers met heel andere kruiden en specerijen gewerkt dan in Europa het geval is. Natuurlijk zit er verschil tussen de gerechten in de diverse Europese landen, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Zo worden er in de Italiaanse en in de Franse keuken bijvoorbeeld veel dezelfde soort kruiden gebruikt. De smaaksensatie van Indiaas eten is daarentegen helemaal anders. In Azië worden er hoe dan ook al veel andere smaakcombinaties gemaakt dan in Europa en daarnaast worden er in India nog weer eens heel specifieke kruiden en specerijen gebruikt. Dit maakt dat de Indiase keuken slecht te vergelijken is met andere keukens, dat ze echt eens iets heel anders te bieden hebben. een bezoek aan een Indiaas restaurant, zal u door de vele geuren en smaken dan ook haast mee op reis nemen naar verre oorden. U ziet het land als het ware al voor u. voor velen zal de eerste keer Indiaas eten echt een enorme belevenis zijn, alleen al de zeer andere smaakpaletten die aan bod komen zijn de moeite meer dan waard om eens te proberen. Wilt u dus eens iets heel anders als u uit eten gaat, dan is een Indiaas restaurant zeker de moeite waard.

  Verscheidenheid van Indiaas eten

  Wat kunt u nu verwachten als u naar een Indiaas restaurant gaat, hoe ziet Indiaas eten er uit? Veel mensen denken dan al snel aan curry, waarschijnlijk het bekendste Indiase gerecht in Nederland. Hoewel dit zeker in ieder Indiaas restaurant op de kaart zal staan, is het goed om te weten dat er alleen al van dit gerecht zeer veel verschillende varianten bestaan. Dit heeft te maken met de enorme grootte van het land, dat heeft zeer veel invloed op de verscheidenheid aan Indiaas eten. In Nederland is het al zo dat iedere streek zo zijn eigen specifieke gerechten en delicatessen heeft en voor een groot land als India geldt dat natuurlijk helemaal. Een curry uit het zuiden zal dan ook heel anders smaken dan uit het noorden. Dit heeft te maken met de verschillende specerijen- en kruidencombinaties die er gebruikt worden. Een ander recept dat erg bekend is in Nederland, is tandoori. De meeste mensen kennen dit van de kant en klare pakjes die in de supermarkten te krijgen zijn, maar die zijn natuurlijk absoluut niet te vergelijken met de echte tandoori, met het echte Indiaas eten. Ook hier geldt weer dat iedere streek zo zijn eigen manier heeft om dit gerecht te bereiden en het dus overal heel anders kan smaken. Het spreekt voor zich dat een menukaart met Indiaas eten niet alleen gevuld wordt met verschillende soorten tandoori en curry, maar wat kunt u er dan nog meer op aantreffen? Bij Indiaas eten moet u ook denken aan verschillende soorten:

  • visgerechten
  • rundvleesgerechten
  • kipgerechten
  • lams gerechten
  • vegetarische menu’s

  Iedere regio in India heeft zoals gezegd zijn eigen soort gerechten en dat is aan deze verscheidenheid goed terug te zien. Visgerechten komen in de kustgebieden bijvoorbeeld heel veel voor, terwijl u ze in het midden van het land zeker niet tegen zult komen. Indiaas eten biedt dus een enorme verscheidenheid aan soorten maaltijden, aan smaken en geuren. Dit betekent dat iedereen er wel iets tussen kan vinden wat hem aan zal spreken.

  India Poort

  Wilt u in Nederland eens echt lekker Indiaas eten? Dan moet u eens een bezoekje brengen aan restaurant India Poort in Hilversum. Bij hen vindt u namelijk een zeer grote verscheidenheid aan gerechten, zij serveren Indiaas eten uit alle windstreken van het land. Sommige mensen twijfelen over het eten van Indiaas eten, omdat zij bang zijn dat dit veel te pittig voor hen is. natuurlijk zijn sommige gerechten ook pittig, maar er zijn ook zeker voldoende milde maaltijden te krijgen. In restaurants wordt altijd heel duidelijk aangegeven hoe pittig iets is, zodat u gemakkelijk een keus kunt maken of een bepaald gerecht bij u past. Mocht u nog twijfelen, dan kan de bediening u ook altijd helpen. Bent u eens een dagje in de buurt van Hilversum, dan moet u dus zeker eens naar India Poort gaan om daar een hapje te eten. Hebt u het geluk dat u daar in de buurt woont, dan kunt u hun Indiaas eten zelfs gewoon bij u thuis laten bezorgen! Zo kunt u ook thuis genieten van de heerlijke smaken die India te bieden heeft. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om eens een avondje niet te koken en gewoon te genieten van de kookkunsten van een ander. Laat u ook verleiden door de geuren en smaken van India en kies eens voor het eten van India Poort.