Pink Pewter

  Pink Pewter

  • Geplaatst op: 6 januari 2015 in Nieuws

  Er zijn van die merken waarvan je niet goed weet hoe je de naam moet plaatsen. Pink Pewter is er zo één. Is het geen mysterieuze naam? Het roept associaties op met de Pink Panther, maar daar heeft het niet mee van doen. Pewter is een Engels begrip dat vertaald wordt als tin. Pink Pewter betekent dus zoveel als roze tin. Pink (roze) is waarschijnlijk in de titel verwerkt, omdat dit zeer gespecialiseerde modemerk zich richt op haaraccessoires voor dames en meisjes. Roze, het Westerse kleursymbool voor alles dat vrouwelijk, zacht en lief is, lijkt daarom een logische aanwijzing voor de gekozen doelgroep. Waarom er gekozen is voor pewter (tin) blijft een wilde gok. Tin heeft de eigenschap van een comfortabel laag smeltpunt, waardoor het één van de makkelijkste metalen is om voorwerpen van te gieten. Zo kan tin precies de vorm krijgen die men wil hebben. Wanneer men deze eigenschap toedicht aan een modemerk, kan het geassocieerd worden met de soepele pasvorm van de aangeboden producten. Hiermee zou dus het mysterie van roze tin opgelost kunnen zijn: gemakkelijk passende modieuze accessoires voor vrouwen en meisjes. Het is natuurlijk ook nog mogelijk dat de naam Pink Pewter voortkomt uit de grenzeloze fantasie van de oprichter van het merk en dat het simpelweg bedoeld is om interessant te klinken en aandacht te trekken. Wie weet was de bedenker van deze naam toch wel geïnspireerd door de roze panter van de televisie. Wie zal het zeggen?

  Hoofdbanden van Pink Pewter

  Waar het op neer komt is dat Pink Pewter een merk is dat modieuze hoofdbanden en andersoortige accessoires voor op of om het hoofd ontwerpt en verkoopt. Pink Pewter heeft een eigen webwinkel, maar men producten kan bestellen. Het gevarieerde aanbod staat hier digitaal uitgestald. Voor trouwe klanten is er een inlogpagina, waarop praktische informatie is opgeslagen, zoals de contactgegevens en het bezorgadres van de klant. Ook kan men producten digitaal in het winkelmandje plaatsen of op een verlanglijst zetten, om aan te geven dat men er interesse in heeft. Zo kan de klant later nog eens terugkomen naar de website van Pink Pewter en heroverwegen of het gekozen product echt is wat men wil hebben. Dit staat allemaal in dienst van een prettige ‘winkelervaring’ van de klant online. De haaraccessoires zijn geprijsd tussen de 10 en 50 euro, met een enkele uitschieter naar de 70 euro. Men kan zich heel terecht afvragen waarom een simpele band om het hoofd zo duur moet zijn. Natuurlijk is het zo dat de prijs van deze hoofdbanden zo vlot oploopt, omdat een merknaam zoals die van Pink Pewter al snel goed is voor een paar tientjes extra. Behalve deze verklaring is er nog één die bijzonder aannemelijk klinkt: het zijn namelijk helemaal geen simpele hoofdbanden. Er is goed nagedacht over welke eigenschappen de haarsieraden van Pink Pewter moeten hebben. Hier worden er daarvan enkele genoemd:

  • modieus (vanzelfsprekend)
  • gemaakt van met de nieuwste stoffen en materialen
  • gemaakt volgens de hipste patronen en vormen
  • geeft oudere outfits weer een modern tintje
  • kan gecombineerd worden met elk soort outfit

  Zoals gezegd zijn deze voordelen alleen voorbehouden aan het vrouwelijk deel van de bevolking. Mannen, zo meent men bij Pink Pewter, hebben bij dit merk niet veel te zoeken. Een cadeau voor hun vriendin, misschien, maar daar moet het wel bij blijven. Dit is misschien verbazend, want waarom zou een merk zich willen beperken tot een specifiek deel van de bevolking? Zit er niet nog een modieuze haarband voor hem in, Pink Pewter? Waarschijnlijk is daar helaas geen markt voor, aangezien men altijd een behoorlijk specifiek beeld heeft van wat mannelijk en vrouwelijk is. Een haarband is toch echt duidelijk voor haar.

  Modieuze accessoires

  Pink Pewter ontwerpt, produceert en verkoopt charmante accessoires voor op het hoofd of in het haar. Met een kleine aanpassing in het kapsel of op het hoofd kan iemand er heel anders uitzien. Het is leuk en uitdagend om hiermee te experimenteren. Daarom heeft Pink Pewter veel verschillende soorten haarbanden waar de klant uit kan kiezen: van een simpel en vrij dun synthetisch bandje in spetterende, exotische kleuren tot een gedetailleerd afgewerkte diadeem van stof met enkele mooi gekleurde stenen erin verwerkt. De kleuren neigen veelal naar bruin, beige, geel, goud en wit met hier en daar wat hints van rood, blauw en paars. De dikkere banden vertonen mooie patronen van strepen, ingewikkelde bloemen, golfjes of diamantjes. Pink Pewter zorgt zo voor een charmante toevoeging, dat het totaalplaatje van de modebewuste diva compleet maakt. Het doet wellicht ook wat denken aan de diademen en hoofdtooien van de dames uit de sociale elite in de Roaring Twenties: de jaren ’20 van de vorige eeuw, waarin iedereen zich te buiten ging aan heftige feestpartijen. Bij deze gelegenheden moest men zich natuurlijk netjes uitdossen in interessante kostuums en sieraden. Een zeer geliefd ontwerp in die tijd was een hoofdband met daarin een waardevolle steen of een wuivende pluim. De interesse voor hoofdsieraden is anno 2015 weer helemaal terug en vind gretig aftrek bij het jongere publiek, dat altijd happig is op iets nieuws. De haarbanden van Pink Pewter kunnen je er speels uit laten zien of sexy, modebewust of nonchalant. Wat ze in ieder geval doen is de draagster helpen zich goed te voelen over haar uiterlijk. Haarbanden voegen vaak iets sierlijks toe en kunnen daarmee een grote bijdrage leveren aan de uitstraling van degene die het sieraad draagt.