Sint Jozef

  Sint Jozef

  • Geplaatst op: 15 oktober 2014 in Nieuws

  Met Sint Jozef doelen we in dit geval niet op een of andere heilige maar op een woonzorgcentrum voor bejaarden. Sint Jozef ligt in het mooie Weerselo, in Dinkelland en dat ligt weer in Overijssel. Midden in de dorpskern tegenover het gemeentehuis en de markt staat het prachtige gebouw genaamd Sint Jozef. We mogen dan ook wel met trots stellen dat Sint Jozef een bijzondere naam in dit dorp en de overige aangelegen dorpen heeft want het is zeker niet alleen een tehuis voor bejaarden. Je kunt er bijvoorbeeld ook lekker uit eten met familie en vrienden. In maart 2011 is Sint Jozef geopend en is er de beschikking over 2 verschillende kleinschalige woonvormen voor 8 bewoners met daarnaast maar liefst 48 appartementen voor ouderen die nog op zichzelf willen en kunnen wonen. Deze appartementen beschikken over onder andere een eigen open keuken, een slaapkamer met een ruim ingerichte badkamer dat via de slaapkamer en via de gang bereikbaar is. Zo hoeft iemand nooit ver te lopen om de badkamer te bereiken en dat is natuurlijk ideaal. Ben je al wat slecht ter been of zit je in een rolstoel maar kan je nog wel op jezelf wonen? Dan is Sint Jozef een heerlijke plek want alle kamers zijn rolstoeltoegankelijk. Wij weten maar al te goed hoe vervelend drempels kunnen zijn en hebben hier dan ook goed over nagedacht. Voor mensen die graag in een groene en landelijke omgeving leven is Sint Jozef een mooie plek. De tuinen zijn prachtig verzorgd en de omgeving rond Weerselo is prachtig bosrijk. Heerlijk voor een fietstocht of een wandeling op je oude dag samen met kinderen en kleinkinderen. Weerselo is dan ook echt een van de mooiste stukjes natuur in Nederland en het is dan ook niet zo vreemd dat Sint Jozef een populaire locatie is. Toch kan je altijd proberen om een woning te krijgen. Via de website is het mogelijk om jezelf of je ouders op de wachtlijst te zetten.

  Wonen in het Sint Jozef complex

  We hopen dat we je al een beetje lekker gemaakt hebben om een naar de website van Sint Jozef te komen kijken. Je vindt ons op zorggroepsintmaarten.nl/wonen/sint-jozef. Je zult zien dat het je bij Sint Jozef niets te kort komt en dat dit een prachtige locatie is voor iedere bejaarde. Dat heb je toch ook zeker verdiend na een leven van hard werken? Wij leveren zorg en services voor diegene die dat nodig denken te hebben. Deze zorg valt niet onder de AWBZ dus je moet wel zelf kosten dragen voor deze service van Sint Jozef. Maar als dat geen enkel probleem is dan kan je dit nalezen op de site en vervolgens aanvragen. Er zijn trouwens diverse manieren waarop je jezelf nuttig kunt maken voor de bewoners van Sint Jozef. Wil je hier graag aan meedoen? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Dat zal zeker goed staan op je CV. Kijk maar eens tussen de volgende categorieën.

  • Mantelzorger, help een oudere de dag goed door te komen.
  • Sponsor, ouderen helpen om rond te komen als ze het financieel moeilijk hebben.
  • Vrijwilliger, bijvoorbeeld om de tuin te onderhouden.
  • Donateur, alle kleine beetjes helpen niet waar?

  Ben je nieuwsgierig naar de voorwaarden? Kijk dan op onze site voor meer informatie. Tevens zijn we op zoek naar nieuwe collega’s bij Sint Jozef. Ben jij op zoek naar werk? Heb je ervaring in de zorg of lijkt het je leuk om met ouderen te werken? Kijk dan eens naar de voorwaarden en als je denkt hieraan te voldoen dan staat niets je meer in de weg om bij ons te komen solliciteren. Wij staan je altijd graag te woord dus schroom niet en klim in de pen of pak de hoorn van de haak. Ons telefoonnummer staat vermeld op vrijwel elke pagina van de website met betrekking tot Sint Jozef.

  Neem gerust eens contact met ons op

  Wonen in Sint Jozef is geweldig, dat staat als een paal boven water. Dat komt omdat Sint Jozef van alle markten thuis is en er ook graag voor jou wil zijn. Heb je nog prangende vragen? Dat kunnen we ons namelijk goed voorstellen na het lezen van deze tekst over Sint Jozef. Neem dan contact met ons op. Zoals we daarnet al stelden is ons nummer eenvoudig te vinden. Je kunt ons ook een e-mail sturen, wij beantwoorden de mail in principe binnen twee dagen. Maar je kunt ons ook een brief sturen, dan duurt een respons iets langer maar nooit langer dan 5 dagen. Langskomen kan uiteraard ook. Op de site vind je een gedetailleerde routebeschrijving. Maak van te voren eventjes een afspraak en dan leiden we je graag rond over het terrein van Sint Jozef. Wij van zorggroep Sint Maarten staan niet alleen voor ouderen klaar zoals in het geval van het tehuis in Weerselo. Wij zijn op het gebied van zorg overal actief. Van de oudsten tot aan de jongsten. Zo kan je bij ons ook terecht als je op zoek bent naar kraam- of thuiszorg. Wij helpen je bijvoorbeeld revalideren na een ziekte of een ongeval en komen je graag helpen na de geboorte van een dochter of zoon. Daar draaien wij onze handen niet voor om. We hebben diverse woonzorg- en verpleegcentra en zelfs een speciaal behandelcentrum. Kijk ook eens op deze websites als je hierin geïnteresseerd bent. Tot snel!