Steunzolen als u veel in de benen bent

  Steunzolen als u veel in de benen bent

  Bent u regelmatig veel in de benen? Loopt of staat u veel? Of sport u veel, waarbij er veel kracht op uw voeten komt? Dan is het zeer aan te raden om goede steunzolen te gebruiken. Veel mensen hebben namelijk niet echt een ideale voetstand en dit kan in combinatie met de verkeerde schoenen tot grote problemen leiden. Gebruikt u steunzolen, dan kunt u veel klachten voorkomen of juist ervoor zorgen dat deze weer verdwijnen. Vooral mensen die veel hardlopen krijgen last van problemen als gevolg van een verkeerde voetenstand, net als mensen die voor hun werk heel veel staan. U kunt dan denken aan beroepen als stewardess, winkelmedewerkster of verzorgende. Als u in de zorg werkt, dan kunt u vaak nog zelf kiezen wat voor schoeisel u draagt, maar in een winkel of als stewardess hebt u deze luxe vaak niet. Er worden dan vaak eisen aan de schoenen gesteld, bijvoorbeeld dat ze een hakje hebben en in een bepaalde kleur uitgevoerd zijn. Een hele dag op hakschoenen lopen kan zeer schadelijk zijn en het is dan absoluut aan te raden om goede steunzolen hierin te dragen, zodat u voetklachten voorkomt of verhelpt. Natuurlijk zou de beste oplossing zijn om gewoon minder in de benen te zijn of om comfortabelere schoenen te dragen, maar aangezien dit voor lang niet iedereen mogelijk is, zijn steunzolen dan een goede oplossing. Deze kunnen de nodige steun aan uw voeten geven, waardoor deze goed ondersteund worden en er minder druk op de verkeerde punten van uw voet komt. Hebt u het idee dat u een verkeerde voetstand hebt of hebt u een beroep waarbij u veel moet staan of lopen? Sport u heel veel? Dan is het zeker aan te raden om eens de mogelijkheden van steunzolen te onderzoeken en te kijken welke exemplaren voor u het meest geschikt zouden zijn.

  Steunzolen verhelpen klachten

  Welke klachten kunt u nu krijgen als u een verkeerde voetstand hebt, toch veel loopt en geen steunzolen gebruikt? Als eerste kunt u dan natuurlijk voetklachten krijgen, maar er zijn ook veel mensen die juist last krijgen van hun benen, hun knieën of hun rug. Dit ontstaat allemaal omdat hun gehele houding niet meer goed is door de verkeerde voetenstand. Uw voeten zijn heel erg belangrijk, ze vormen immers de basis van uw lichaam. Voor velen zijn steunzolen dan ook zeker geen overbodige luxe. De meeste klachten die ontstaan zijn natuurlijk voetklachten. Er kan dan gedachten worden aan hielspoor, maar ook aan peesplaatonsteking. Wat houden deze aandoeningen nu precies in? Bij hielspoor ontstaat er, door teveel druk op de achterkant van de voet, kalkafzetting aan de voorkant van de hiel. Het gebeurt vaak dat mensen hier in eerste instantie helemaal geen last van hebben en dan is het alleen op een röntgenfoto te zien dat dit probleem bestaat. Pijnklachten die op hielspoor kunnen wijzen zijn:

  • een zwelling onder de hiel
  • pijnscheuten onder de voet, ook in rust en ook ‘s nachts
  • pijn bij traplopen en autorijden
  • pijn tijdens het lopen of staan
  • gespannen peesplaat.

  Herkent u deze klachten, dan is het zaak om zo snel mogelijk goede steunzolen te gaan dragen. Hoe langer u hier mee wacht, hoe erger de klachten kunnen worden. Wacht u te lang, dan kan het zijn dat alleen een operatie nog uitkomst kan bieden. Ook bij peesplaatontsteking hebt u last van pijn onder uw voet, de aandoening wordt dan ook vaak verward met hielspoor. Bij peesplaatontsteking gaat het echter niet om kalkafzetting, maar om een ontsteking van het bindweefsel op de plek waar dit hecht aan het hielbeen. Ook hier zijn steunzolen de oplossing. Zij verlichten namelijk de druk op de hiel, waardoor deze ontlast wordt en de ontsteking kan genezen. Met andere woorden, bij voetklachten zijn steunzolen dus bijna altijd de aangewezen oplossing, wat de kwaal ook precies is.

  Kies voor FootActive

  Om ervoor te zorgen dat problemen voorkomen worden of dat ze verholpen worden, kunt u natuurlijk niet zomaar willekeurige steunzolen gaan gebruiken. Voor een goede ondersteuning van de voet is het van belang dat de steunzolen van een uitstekende kwaliteit zijn. Een goede keus op dit gebied zijn de zooltjes van FootActive. Deze zijn namelijk gemaakt naar aanleiding van gedegen onderzoek van Australische podologen. Podologen richten zich op voeten en zij weten dan ook als geen ander hoe de voet het best ondersteund kan worden. Op basis van hun onderzoeken zijn steunzolen ontwikkeld die de voeten op de juiste plaats ondersteunen en ervoor zorgen dat er een goede voetwelving ontstaat. Op die manier wordt de voet zoveel mogelijk ondersteund en ontlast, waardoor klachten voorkomen kunnen worden en weer genezen kunnen. Een groot voordeel van FootActive is bovendien dat zij voor verschillende situaties verschillende steunzolen in hun assortiment hebben. Bij het dragen van hakschoenen hebt u immers andere behoeften wat betreft de voetondersteuning dan wanneer u aan het sporten bent. Ook hebben zij speciale zooltjes voor kinderen in hun collectie. Op hun site vindt u een compleet overzicht van de mogelijkheden die zij bieden. Weet u niet goed welk product voor u de juiste keus is, welke zooltjes u nu het best kunt gaan bestellen? Dan kunt u altijd contact met hen opnemen voor advies. Zo weet u zeker dat u het juiste product bestelt. Voor de beste steunzolen bent u bij FootActive dus absoluut aan het juiste adres.